Milk

I benefici del Latte di Mucca rispetto alle altre tipologie di Latte

Milk is an exceptional food, not only because it tastes good and has always belonged to the Italian gastronomic tradition, but because it has an extraordinary wealth of organoleptic and nutritional properties and virtues, which make it a truly unique and irreplaceable link in the food chain of all individuals.

Il Buonlatte is a High Quality pasteurized fresh milk. Perhaps not everybody knows that, when we talk about "High Quality milk", we are referring not to a single commercial product, but to a real and genuine product category in and of itself, whose boundaries are defined and limited by precise and very strict legal regulations.

In reference to the "high quality" milk legislation there are, in particular, a law and a legislative decree (L.169/89 and D.M. 185/91), which define the characteristics and parameters for which the fresh milk that qualifies for the category. These disciplinary regulation mainly concern the selection and the state of health of the cattle, their feeding, the hygiene condition of the stables, the state in which the milking, the collection and subsequent distribution of the product are carried out, the structure and the type of working farm, the heat treatments and packaging that the milk undergoes in order to be sold:

I minerali del Latte Vaccino These requirements are so stringent that only a few farms in Italy are now able to produce and sell this type of milk. From its own reliable and verified production chain consisting of 200 Friesian cows, the Baroncini dairy farm is able to obtain Il Buonlatte, a pasteurized milk which, observing all the stringent parameters required by law, can therefore rightly be called with the name "High-quality pasteurized fresh milk".

The High Quality Fresh milk is a type of milk that has particular nutritional characteristics compared to all other types of milk. The protein content in the raw milk destined to High Quality is indeed higher than the one in the other types of milk: 32 gr. proteins/liter compared with 28 grams for the one destined to pasteurized fresh milk. Another interesting fact concerns the percentage of whey proteins, which are responsible for the defense and the health of the human immune system: it is significantly higher in the packed High Quality milk than the normal pasteurized fresh milk.

The recipes
Budino al latte e zabaione

Budino al latte e zabaione

Ingredienti 1 litro di BUONLATTE 100gr. di amaretti 10 gr. di frollini 250 gr. d fecola di patate 6 uova , 100gr. di zucchero 156 gr. di burro farina quanto basta Per...
Torta di riso

Torta di riso

Ingredienti 1 l. e ½ di BUONLATTE , 1/2 Kg di riso , 300 gr di zucchero , la buccia di un limone , una stecca di vaniglia , 5 uova , un pizzico di sale , anice o...
Yogurt

Yogurt

Ingredienti 1 vasetto di yogurt 1/2 l. di BUONLATTE Preparazione Scaldare il latte ad una temperatura di 37°- 38° poi versarlo in un vaso di vetro (tipo confettura) e aggiungere...
Ricotta

Ricotta

Ingredienti 1l. di BUONLATTE 1 cucchiaio di aceto. Preparazione Portare ad ebollizione il latte,aggiungere l’aceto,mescolare poi aggiungere 2 o 3 cucchiaia di acqua fredda. Quando...
Latte Brulè

Latte Brulè

Ingredienti  2 litri di BUONLATTE 14 tuorli d’uovo 18 cucchiai di zucchero 1 stecca di vaniglia Preparazione Fare bollire il latte con la vaniglia e lo zucchero...
Budino di cioccolata

Budino di cioccolata

Ingredienti 1 litro di BUONLATTE 50 gr. di burro 3 cucchiai di farina 200 gr. di cioccolata in polvere 1 cucchiaio abbondante di zucchero 1 bicchierino di...
Frittelle di semolino

Frittelle di semolino

Ingredienti 3 bicchieri di BUONLATTE 7 cucchiai di farina di semola 1-2 uova pane grattugiato Preparazione Fare bollire il latte,versare la farina di semola mescolando per 2-3...
Riso al latte

Riso al latte

Ingredienti 200 gr. di riso un litro di BUONLATTE 1/2 bicchiere di acqua Sale Preparazione Portare all’ebollizione il latte mettere il riso e l’acqua , mescolare con un...
Frappè al caffè

Frappè al caffè

Ingredienti Caffè freddo 2 tazzine  1/2 l. di BUONLATTTE (precedentemente fatto bollire) 1 cucchiaio di zucchero  1 bicchierino di cognac 3 cucchiai di ghiaccio...
Panna cotta al caramello

Panna cotta al caramello

Ingredienti  800 gr. Panna da montare 250 gr. di latte BUONLATTE (precedentemente fatto bollire) 200 gr. Zucchero 12 gr. Colla di pesce 150 gr. Zucchero a velo per il caramello...
Formaggio primo sale

Formaggio primo sale

Ingredienti 4 l. di BUONLATTE Preparazione Versare il latte in una pentola antiaderente. Riscaldare il latte a 38°- 40° mantenendolo in agitazione poi spegnere il fuoco....
Crema coi biscotti

Crema coi biscotti

Ingredienti 4 cucchiai di zucchero , 4 cucchiai di farina , 2 uova o ovadina 1/2 l. di BUONLATTE Biscotti Alchermes Preparazione Stemperare le uova, la farina e lo zucchero,poi...
Loading... Please waiting.
Il Buon Latte
  • italiano
  • english
follow us on Facebook follow us on YouTube
The love for nature is our Quality

The love for nature is our Quality

The love for nature is our Quality

The love for nature is our Quality

The Markets:
  • Farmer's market

    Monday afternoon

    Ravenna
    piazza della Resistenza

  • Summer Market

    Monday evening from 17:30 - 1/06 to 15/09

    Lido di Savio

  • Summer Market

    Tuesday evening from 17:30 - from 15/05 to 15/09

    Lido Adriano

  • Martedì mattina

    Mezzano

  • Summer Market

    Mercoledì sera dalle 17:30 - Dal 1/06 al 15/09

    Punta Marina

  • Farmer's market

    Thursday afternoon

    Ravenna
    piazza della Resistenza

  • Friday morning

    Massa Lombarda - Fusignano

  • Farmer's market

    Friday afternoon

    Faenza
    piazzale Pancrazi

  • Saturday Morning

    Bagnacavallo

  • Summer Market

    Venerdì sera dalle 17:30 - dal 1/06 al 15/09

    Punta Marina

  • Farmer's market

    Saturday morning

    Bagnacavallo Lugo
    piazza 1° Maggio

  • Farmer's market

    Sunday morning

    Castrocaro Terme

REQUEST INFORMATION

Anti-Spam code*Copy the code in the box alongside  Reload Image

Or call 340-6141962

Business hours of our store:

From the 1st of June to the 31th of August
From Monday to Saturday: 9.00 am - 12.30 am/ 4.30 pm - 7.30 pm
Closed Wednesday afternoon and Sunday

From the 1st of September to the 31th of May
From Monday to Saturday: 9.00 am - 12.30 am/ 4.00 pm - 6.00 pm
Closed  Wednesday afternoon and Sunday

Soc. Agricola BARONCINI MIRCO E FABIO

via Sottofiume 28 - 48022 San Bernardino di Lugo (RA) Italy
Tel. Fabio 3406141962 -
E-mail: info@ilbuonlatte.it - VAT 01323400398 - © 2019 - All rights reserved
Verdelite ™ - Web for nurseries and seed companies.